00:19 20 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Moldova-Agroindbank

Moldova-Agroindbank iese de sub regimul de supraveghere intensivă al BNM

© Sputnik / Евгений Панасенко
Economie
Sa primesc un link scurt
84 0 0

Banca Națională a Moldovei a ridicat regimul de supraveghere intensivă a BC „Moldova-Agroindbank” SA.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a revocat măsurile prescrise în perioada supravegherii speciale a Băncii Comerciale ”Moldova-Agroindbank”.

Potrivit unui comunicat al BNM, decizia a fost luată după ce s-a constatat că banca asigură transparentizarea structurii acționariatului, urmare a achiziționării a 41,09 la sută din capitalul social de către HEIM ”Partners Limited”, format dintr-un consorțiu internațional de investitori: BERD, Invalda INVL, Horizon Capital. 

În același timp, din 21 martie a început exercitarea mandatului Consiliului BC „Moldova-Agroindbank” în componența aleasă prin hotărârea Adunării generale ordinare anuale a acționarilor băncii din 22 noiembrie anul trecut.

”În perioada 2016–2019, a fost asigurată creșterea activelor, capitalului  și profitului băncii. Concomitent, rata creditelor neperformante a descrescut, iar banca a realizat acțiunile incluse în planurile de remediere prescrise anterior de către BNM”, se spune în comunicatul Băncii Centrale.

Banca Comercială ”Moldova-Agroindbank” a fost plasată în supraveghere specială pe 11 iunie 2015 din cauza neregulilor stabilite atunci de către Banca Națională. Ulterior, regimul de supraveghere specială a fost înlocuit cu supravegherea intensivă, urmare modificărilor legislative.

Tematic

Ultima oră: 30 de zile de arest pentru vicepreşedintele Agroindbank
Tagurile:
depozit, banca, BNM, Moldova-Agroindbank
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei