15:08 27 Mai 2019
În direct
  • EUR20.20
  • USD18.05
  • RUB0.28
  • RON4.24
  • UAH0.68
Bani

Premieră absolută: Sprijin pentru moldovenii care vor să dezvolte o afacere peste hotare

© Sputnik / Yana Zaharova
Economie
Sa primesc un link scurt
759 0 0

Oportunitate de afaceri fără precedent: Moldovenii din diaspora vor fi ajutați să-și deschidă ori să-și dezvolte afaceri peste hotare, în țara de reședință. „Avem nevoie de comunități puternice”, declară inițiatorii proiectului.

CHIȘINĂU, 15 mai - Sputnik. Moldovenii aflați peste hotare și care au o afacere în țara de reședință sau intenționează să-și deschidă una sunt invitați să ceară suportul Asociației Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni.

Organizația, care se prezintă ca fiind non-profit și apolitică, a lansat marți, 14 mai, la Chișinău, proiectul „Diaspora Business Connection”, o platformă de dezvoltare a afacerilor antreprenorilor originari din Republica Moldova.

Responsabilii de proiect vor merge în toate țările în care există comunități importante de cetățeni moldoveni, pentru a-i informa pe cei interesați despre oportunitățile în afaceri, noi piețe de desfacere, procedurile ce țin de înregistrarea și dezvoltarea afacerilor, posibilitățile de atragere a investițiilor și inițierea noilor parteneriate.

O primă întâlnire de acest fel este preconizată pentru 15 iunie la Roma, Italia, a anunțat Alexei Repede, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni. 

Răspunzând unei întrebări, Alexei Repede a declarat că organizația pe care o conduce este „interesată și de Est, și de Vest”, fiind dispusă să colaboreze cu antreprenori moldoveni din orice țară, pentru că „avem nevoie de comunități puternice”. El a precizat că asociația va oferi suport în comunicare, informare și colaborare, nu și finanțare, dar ”poate ajuta la deschiderea căilor către finanțări”.

Moldovenii din Anglia: Nevoie de muncitori – Oferte de muncă în acest sector>>>

Tagurile:
Peste hotare, afacere, Afaceri, Sprijin, absoluta, premiera
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei