13:01 25 Mai 2020
În direct
  • EUR19.29
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON3.98
  • UAH0.66
Economie
Sa primesc un link scurt
Viața în Moldova (289)
49610

Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor: Prețul la cartofi în Moldova crește mai repede că prețul la petrol, un kilogram a ajuns să coste peste 45 de lei.

CHIȘINĂU, 15 mai – Sputnik. Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor (CNPIEC) a sesizat Consiliul Concurenței cu privire la bănuiala unei înțelegeri de cartel la stabilirea prețurilor la cartofi. În ultimele zile prețurile la cartofi au crescut considerabil, ajungând în unele magazine chiar și la 45 de lei pentru un kilogram.

În aceste condiții, CNPIEC ”constată existența unui acord anticoncurenţial care presupune o înțelegere tacită între întreprinderi, ce are ca scop stabilirea directă sau indirectă a preţurilor de cumpărare sau de vânzare sau a oricăror alte condiţii de tranzacţionare a acestor produse, în contextul deficitului pe piață de cartofi, nerespectându-se prevederile Legii concurenţei”.

CNPIEC solicită respectuos Consiliul Concurentei contracararea practicilor anticoncurenţiale şi a concurenţei neloiale, precum și protecția intereselor economice ale consumatorilor.

”Prețurile la cea mai populară cultură cultivată în Republica Moldova ajunge să depășească prețul bananelor. În timp ce instituțiile statului se chinuie să argumenteze prețul exagerat și anormal, consumatorii procură cartofi de proastă calitate a căror valoare crește din zi în zi mai repede că prețul pentru barilul de țiței”, susțin reprezentanții Centrului.  

Angajații CNPIEC anunță că au mers prin magazinele din Capitală și au constatat o realitate tristă. Pozele făcute de aceștia nu necesită explicații:

Prețurile la cartofi
Prețurile la cartofi
Тема:
Viața în Moldova (289)

Tematic

Cartofii, mai scumpi ca în UE: Au ajuns un produs de lux în Republica Moldova - Foto
Ipocrizia politicienilor sau de ce moldovenii au ajuns să cumpere cartofi cu 20 de lei/kg
Tagurile:
benzină, preț, cartofi


Știrile Zilei