05:25 09 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Economie
Sa primesc un link scurt
291 0 0

BNM a luat măsuri suplimentare în cadrul regimului de monitorizare a transferurilor internaționale.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Banca Națională a Moldovei (BNM) informează că au fost întreprinse măsuri suplimentare în cadrul regimului de monitorizare a transferurilor internaționale.

BNM a reacționat la unele articole apărute în presă și anunță că utilizează servicii informatice ale prestatorilor de servicii de mesagerie financiară care vizează anumite categorii de informații obținute sau procesate de către băncile licențiate. Potrivit BNM, aceste servicii cuprind accesul la datele cu privire la transferurile internaționale.

”Datele respective reprezintă temeiul pentru analiza fluxurilor de capital și a piețelor financiare, a eficienței serviciilor de transfer, în legătură cu atribuțiile de implementare a politicii monetare, reglementare valutară și supraveghere bancară”, se menționează în comunicatul BNM.

În acest sens, potrivit Băncii Centrale, sunt evaluate riscurile aferente adecvării capitalului și resurselor de lichiditate a băncilor. În același timp, BNM anunță că informațiile obținute sunt destinate pentru identificarea semnelor de implicare eventuală a băncilor sau clienților lor în activități de spălare a banilor și/sau finanțare a terorismului.

”În prezent, situația este stabilă și nu prezintă riscuri și nici îngrijorări”, dă asigurări BNM.

Tematic

Guvernatorul Băncii Naționale, convocat la Parlament
Armașu: sectorul bancar este unul sănătos și capabil să finanțeze economia țării
Tagurile:
remitențe, BNM


Știrile Zilei