14:45 10 August 2020
În direct
  • EUR19.62
  • USD16.60
  • RUB0.23
  • RON4.06
  • UAH0.60
Economie
Sa primesc un link scurt
741 0 0

Șeful statului a avut o întrevedere cu conducătorii băncilor comerciale din ţara noastră. Iată care au fost subiectele discutate.

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu conducătorii băncilor comerciale din ţara noastră. Șeful statului a anunțat că Președinția, alături de Executiv și Parlament este determinată să depună toate eforturile pentru a elimina barierele din calea dezvoltării acestui sector important.

”În mod aparte m-am referit la necesitatea luării unor măsuri concrete pentru a îmbunătăți imaginea țării noastre pe plan internațional, afectată după scandalurile legate de spălările de bani, furtul miliardului”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului consideră oportună organizarea în toamna anului curent a unui forum, cu participarea unor profesioniști cu renume la nivel internațional, conducătorilor instituțiilor financiare internaționale și a unor grupuri bancare cu renume, pentru a comunica mediului internațional despre reformele recente din acest sector.

”De asemenea am vorbit despre modificările la politica fiscală, riscurile pieței financiare nebancare, viziuni privind cadrul regulatoriu pentru sectorul financiar, implementarea programului e-executor, aplicarea Legii 308 cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor, tranzacțiile suspecte și multe altele”, a scris Dodon.

Președintele țării i-a îndemnat pe participanții la discuție să înainteze Președinției propuneri și inițiative care să fie examinate și promovate în Parlament spre adoptare.

”Am menționat că drept rezultat al discuției de azi și a comunicării ulterioare, care va fi una permanentă, este elaborarea și promovarea unor politici de consolidare a sistemului bancar, precum și de sporire a rolului acestuia în dezvoltarea economică a țării”, a menționat Igor Dodon.

Tematic

Igor Dodon oferă detalii despre discuția purtată cu Dmitri Kozak - Video
Dodon, despre rezultatele negocierilor cu Gazprom - Video
Igor Dodon, despre Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție - Video
Tagurile:
banci, Forum, Dodon, Moldova


Știrile Zilei