12:21 19 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.68
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.72
Молдовагаз

„Moldovagaz” va avea un nou șef

© Sputnik / Miroslav Rotari
Economie
Sa primesc un link scurt
323 0 0

Un nou șef la Moldovagaz va fi numit în zilele următoare. Asta după ce în mai 2018 funcția a devenit vacantă. Totodată, va fi pornit un audit financiar în cadrul instituției.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. Un nou șef la Moldovagaza va fi numit în această săptămână. Despre aceasta a anunțat ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan. Totodată, oficialul anunță că după numirea noii conduceri va solicita pornirea unui audit financiar.

„Zilele acestea va fi numit un nou șef la Moldovagaz, care va prelua gestionarea acestei întreprinderi importante din sectorul energetic a Republicii Moldova. După ce va prelua funcția, vom solicita ca compania să pornească un audit economico-financiar a activității din ultimii ani, în special a ultimului an, și aici mă refer la o companie internațională de bună-credință, pentru ca să înțelegem cum s-a cheltuit mijloacele financiare ale companiei și să înțelegem care din aceste cheltuieli au fost incluse și care n-au fost incluse în tarife”, a declarat Vadim Brînzan.

Amintim că în luna iulie, președintele Igor Dodon anunța că viitorul președinte al companiei Moldovagaz ar putea fi Vadim Ceban, fost vicebașcan al Găgăuziei.

Candidatura noului șef al Moldovagaz trebuie să fie aprobată de Consiliul de Observatori al Moldovagaz, condus de reprezentanții Gazprom.

Funcția de director a devenit vacantă în mai 2018, când Vasile Botnari a fost numit director la SIS.

Tagurile:
Gaz, Ministrul Economiei, Gazprom, MoldovaGaz


Știrile Zilei