00:42 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Drapelele Federației Ruse și Republicii Moldova

La Chișinău va avea loc ședința Comisiei interguvernamentale moldo-ruse

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Economie
Sa primesc un link scurt
77 0 0

Această ședință va fi prima, din ultimii trei ani, întâlnire de lucru în format complet a membrilor Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică.

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Pe 18 – 19 septembrie, la Chișinău, va avea loc prima ședință din ultimii trei ani și a cincisprezecea la număr a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică. Copreședinți ai ședinței sunt ministrul Agriculturii al Federației Ruse, Dmitri Patrușev, și vicepremierul Republicii Moldova, Vasile Șova.

Ședința plenară a comisiei va avea loc pe data de 19 septembrie la ora 11.00. Jurnaliștii vor afla rezultatele acestei ședințe în cadrul conferinței de presă care se va desfășura în Casa Guvernului la ora 13.00.

Ședința Comisiei are loc în ajunul celui de al doilea Forum Economic Moldo-Rus, care se va desfășura la Chișinău pe 20 – 21 septembrie. Pe ordinea de zi au fost incluse chestiuni cu un caracter comercial-economice, a declarat anterior Vasile Șova, vicepremier pentru Reintegrare și copreședinte al comisiei interguvernamentale.

Potrivit lui Șova, Moldova intenționează să discute despre următorii pași în vederea dezvoltării colaborării economice între Moldova și Rusia, problemele ce țin de promovarea mărfurilor moldovenești pe piețele țărilor CSI. La ședința comisiei interguvernamentale vor participa, în calitate de observatori, reprezentanți ai Transnistriei.

Anterior, președintele Moldovei, Igor Dodon, a calificat desfășurarea ședinței interguvernamentale și a celui de al doilea Forum Economic Moldo-Rus drept „o platformă potrivită pentru aprofundarea relațiilor comercial-economice, inclusiv la nivel de regiuni ale celor două state și vor da un nou impuls dezvoltării parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă”.

Tagurile:
ședință, Comisia interguvernamentală moldo-rusă


Știrile Zilei