17:54 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Drapelele Rusiei și Moldovei

Comisia interguvernamentală moldo-rusă și-a încheiat lucrările: Ce au decis părțile

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Economie
Sa primesc un link scurt
103 0 0

După o pauză de aproape trei ani, în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare economică au fost abordate cele mai importante subiecte care vizează cooperarea dintre cele două state.

CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Cea de-a XV-a reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare economică s-a desfășurat la Chișinău în perioada 18-19 septembrie. După aproape trei ani de la precedenta ședință a Comisiei au fost puse în discuție „subiecte ce vizează problemele din domeniul comercial-economic, securitatea alimentară și regulile fitosanitare, cooperarea în domeniul energetic, agroalimentar, transport, construcții, conlucrarea în domeniul industriei, științei și inovării etc”, este precizat într-un comunicat de presă al ministerului Economiei și Infrastructurii.

Membrii delegațiilor au atras atenția la creșterea volumului comerțului exterior al Republicii Moldova cu Federația Rusă și și-au confirmat intenția de a dezvolta și a aprofunda relațiile bilaterale.

Totodată, părțile au convenit să întreprindă acțiuni care să permită eliminarea barierelor în domeniul comerțului.

În cadrul dialogului, reprezentanții Comisiei moldo-ruse au accentuat și importanța  promovării unor proiecte reciproc avantajoase. De menționat, între Republica Moldova şi Federația Rusă au fost semnate 169 de tratate în cele mai diverse domenii.

Tematic

Igor Dodon a oferit detalii despre ediția a doua a Forumului Economic Moldo-Rus
Forum Economic Moldo-Rus: Primii oaspeți au ajuns la Chișinău - Video
Tagurile:
Comerţ moldo-rus, Forumul Moldo-rus, Relaţii moldo-ruse, Comisie interguvernamentală


Știrile Zilei