12:42 20 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
La Banque mondiale

Va primi sau nu Republica Moldova bani de la FMI: Ce a decis Consiliul

© Sputnik / Наталья Селиверстова
Economie
Sa primesc un link scurt
16701

După ce în iulie premierul Maia Sandu anunța că Republica Moldova va primi în acest an o nouă tranșă de bani de la Fondul Monetar Internațional, ieri Consiliul de directori executivi al FMI a decis.

CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Republica Moldova poate accesa cele peste 46 de milioane de dolari din acordul financiar încheiat cu Fondul Monetar Internațional, care include suma totală de 130 de milioane.

Decizia a fost adoptată ieri de Consiliul de directori executivi al FMI, este menționat într-un comunicat de presă al Fondului Monetar Internațional, Reprezentanța permanentă în Republica Moldova.

Totodată, instituția a aprobat prelungirea actualului acord de cooperare până pe 20 martie 2020 și a modificat graficul de debursare, pentru a permite finalizarea cu succes a programului.

În comunicat este precizat că decizia FMI de a elibera o nouă tranșă de ajutor financiar către Republica Moldova se datorează revenirii la cooperarea Guvernului de la Chișinău cu Fondul.

Banii de la FMI vor fi utilizați pentru a continua programul de reforme economice și financiare promovate de autorități. FMI încurajează și cheltuieli în domeniul social și al infrastructurii. Totodată, experții internaționali îndeamnă Executivul condus de Maia Sandu să îmbunătățească politica monetară și să se meargă în continuare pe obiectivul menținerii stabilității prețurilor.

Tematic

Ion Chicu despre Acordul cu FMI: ”Partenerii” cu ultimatumuri deplasate, nu sunt parteneri
Experți: Politicienii de la Chișinău negociază păgubos cu FMI și alți parteneri externi
De ce Moldova a acceptat atât de ușor condițiile FMI
Tagurile:
Finanțare, Tranșă, Fondul monetar internațional


Știrile Zilei