01:03 01 Aprilie 2020
În direct
  • EUR19.96
  • USD18.23
  • RUB0.23
  • RON4.14
  • UAH0.66
Economie
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)
21610

Parlamentul stabilește restricții de participare la proceduri de privatizare, parteneriat public-privat, achiziții publice și concesiuni pentru persoanele juridice fondate de subiecți din jurisdicții care nu respectă standarde internaționale de transparență.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Proiectul de lege privind modificarea și completarea unor acte legislative – așa-numită ”Lege a deoffshorizării” - a fost avizată, astăzi, 25 septembrie, de Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie. Documentul prevede modificări ce vizează definirea noțiunilor de participant la privatizare, ofertant în domeniul parteneriatului public-privat, operator economic, participant la procedurile de achiziție publică, precum și la concesiunile de lucrări și servicii.

Astfel, Parlamentul urmează să stabilească restricții de participare la proceduri de privatizare, parteneriat public-privat, achiziții publice și concesiuni de lucrări și servicii pentru persoanele juridice fondate de subiecți din jurisdicții care nu respectă standarde internaționale de transparență, persoanele juridice în componența cărora figurează, direct sau indirect, persoane înregistrate sau cu reședință în astfel de jurisdicții.

Tot astăzi, Comisia potecție socială, sănătate și familie a susținut proiectul de modificare a mai multor acte legislative, prin care se propune consolidarea mecanismelor de implementare eficientă a sistemului de control financiar public intern. Modificările vizează 22 de legi, cu scopul de a aduce în concordanță noțiunile utilizate în Legea privind controlul financiar public intern. Astfel, noțiunile ”management financiar și control”, ”declarație privind buna guvernare” și ”unitate de audit intern” vor fi substituite cu noțiunile ”control intern managerial, ”declarație de răspundere managerială” și, respectiv, ”subdiviziune de audit intern”.

Deputații au mai aprobat și alte proiecte de lege: pentru modificarea unui articol din Codul Contravențional, pentru modificarea Legii privind funcționarul public cu statut special din cadrul MAI.

Proiectele de lege urmează a fi discutate în plenul Parlamentului.

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)

Tematic

Cele mai multe companii străine înregistrate în Moldova investesc în comerț
Afaceri profitabile: Cele mai puternice companii de leasing din Republica Moldova
Tagurile:
Lege, Parlament, firme off-shore


Știrile Zilei