03:04 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Vadim Ceban

Președintele „Moldovagaz” face dezvăluiri: Ce moștenire i-au lăsat predecesorii - Video

© Sputnik / Miroslav Rotari
Economie
Sa primesc un link scurt
43040

Angajații „Moldovagaz” care au încălcat „disciplina financiară” au fost concediați. Există anumite probleme la întreprindere, inclusiv unele ce nu pot fi divulgate, fiind „secret comercial”, a declarat Vadim Ceban, invitat în studioul de radio Sputnik.

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Problemele de la „MoldovaGaz” țin de „moștenirea” lăsată de predecesori, fiind vorba inclusiv de „devieri financiare”, a declarat în studioul Radio Sputnik președintele consiliului de administrație al întreprinderii moldo-ruse ,,Moldovagaz”, Vadim Ceban, care a preluat funcția în data de 2 septembrie.

„Devierile financiare” au fost cauzate de neajustarea la timpul potrivit a tarifelor, a precizat Vadim Ceban.

Noul președinte al întreprinderii a spus că deja a avut o întâlnire cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), exprimându-și speranța că urmează o relație bună și corectă cu ANRE.  

Vadim Ceban a declarat că a mai constatat și alte genuri de probleme la „Moldovagaz”, dar că nu intră în detalii, pentru că „anumite lucruri reprezintă secret comercial”.

„Dar sunt cazuri de încălcare a disciplinei financiare”, a adăugat Vadim Ceban.

Unii angajații care le-au admis, a precizat președintele întreprinderii, au fost chiar eliberați din funcție. De asemenea, „anumiți colaboratori care nu făceau față cerințelor din fișele de post” a fost necesar să plece, potrivit șefului de la „Moldovagaz”.

Întreprinderea funcționează în regim normal, achitările față de „Gazprom” se fac la nivelul de 99-100%.

Totuși, noul președinte a vorbit despre necesitatea unor reorganizări în partea ce ține de distribuția gazelor și, posibil, în partea de transport gaze, „inclusiv în cadrul întreprinderii-mamă”. „Întreprinderea trebuie să fie pregătită pentru o piață concurențială”, a subliniat Vadim Ceban.

Concernul rus „Gazprom” deține 50% din acțiunile SA „Moldovagaz”, Guvernul Republicii Moldova – 35,33%, administrația de la Tiraspol – 13,44%, iar mici acționari dețin 1,23% din acțiuni.  

Tematic

Moldovagaz: Anunț important pentru consumatori
Tagurile:
MoldovaGaz, director


Știrile Zilei