03:03 18 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Fondul Monetar internațional (FMI)

Experți FMI vin la Chișinău: Iată ce vor face

© AFP 2019 / Mandel Ngan
Economie
Sa primesc un link scurt
87 0 0

O echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional se va afla într-o vizită de lucru în Republica Moldova, înaintea alegerilor generale locale.

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Experți ai Fondului Monetar Internațional vor analiza, în perioada 2–8 octombrie 2019 „informația privind evoluțiile economice recente” și vor discuta „politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale, inclusiv în contextul Bugetului de Stat pentru anul 2020”, scrie FMI într-un comunicat oficial.

La Banque mondiale
© Sputnik / Наталья Селиверстова

Ultima vizită a echipei de experți ai FMI, condusă de Ruben Atoyan, a avut loc în perioada 26 iunie – 10 iulie 2019. În urma discuțiilor în contextul evaluării Programului susținut de FMI prin mecanismele de finanțare, Consiliul de directori executivi al Fondului Monetar Internațional a finalizat, pe 20 septembrie, a patra și a cincea evaluare a Programului Republicii Moldova, prin Mecanismul extins de creditare și Mecanismul de finanțare extinsă.

Astfel, Republica Moldova poate accesa suma totală 46,1 milioane de dolari SUA. Tot atunci a fost extinsă durata programului, până la 20 martie 2020, și a fost modificat graficul de debursare, pentru a permite finalizarea cu succes a programului.

Tematic

Experți: Politicienii de la Chișinău negociază păgubos cu FMI și alți parteneri externi
Exclusiv: Voronin face praf FMI - am reușit pentru că voi nu ați fost aici (Video)
Inflația, peste prognoza BNM: Legătura dintre scumpirea alimentelor și acordul cu FMI
Tagurile:
Consiliul director, Vizită oficială, credit FMI, experții FMI


Știrile Zilei