02:52 18 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Vladimir Putin

Ce a declarat Putin despre prețurile mondiale la petrol

© Sputnik / Рамиль Ситдиков
Economie
Sa primesc un link scurt
21010

Nu există temeiuri pentru fluctuația bruscă a prețurilor mondiale la petrol. Acestea lipsesc inclusiv datorită eforturilor comune ale Rusiei și OPEC pentru stabilizarea pieței mondiale, a apreciat liderul rus.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Prețurile la petrol au revenit la nivelul precedent, după o creștere provocată de atacul asupra obiectivelor petroliere din Arabia Saudită, dat fiind faptul că în momentul de față nu există temeiuri fundamentale pentru o fluctuație bruscă a prețurilor, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de RIA Novosti.

„Recentul atac în masă asupra obiectivelor de infrastructură petroliere din Arabia Saudită a provocat evident o creștere a prețurilor la petrol”, a spus Putin la întâlnirea cu Mohammed Barkindo, secretarul general al Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), în marja ”Săptămânii energetice a Rusiei”.

„Eu sunt convins însă că totul va reveni la indicatorii actuali, deoarece nu există temeiuri fundamentale pentru fluctuația bruscă a prețurilor pe piață”, a continuat președintele Federației Ruse.

Potrivit acestuia, aceste temeiuri lipsesc inclusiv datorită eforturilor comune ale Rusiei și OPEC pentru stabilizarea pieței mondiale.

Tematic

Când ar putea veni Putin în Moldova: Iată ce spune președintele Dodon
Tagurile:
OPEC, petrol, prețuri, Putin


Știrile Zilei