03:04 18 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.41
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la forumul ”Săptămâna energetică a Rusiei”

Rusia, dispusă să prelungească pe un an contractul cu Ucraina privind furnizarea gazelor

© Sputnik / Алексей Никольский
Economie
Sa primesc un link scurt
10910

Dacă Ucraina nu va reuși să implementeze legislația energetică europeană, Rusia este dispusă să prelungească pe un an actualul contract de livrare a gazelor naturale.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Rusia este dispusă să prelungească pe un an contractul cu Ucraina privind livrarea gazelor, dacă nu va fi semnat un nou contract, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, informează RIA Novosti.

„Ucraina încearcă să implementeze legislația energetică a Europei. Dacă va reuși să facă acest lucru până la sfârșitul anului… noi vom fi gata să acționăm în cadrul legislației europene și vom semna contractul, tranzitul cu Ucraina în conformitate cu legislația europeană. Dacă ea nu va reuși să facă acest lucru, ceea ce este foarte probabil - există proceduri legislative și politice interne ale Ucrainei pe care partenerii ucraineni urmează încă să le parcurgă, iar acest lucru nu va fi ușor de realizat - în acest caz noi suntem dispuși să prelungim pe un termen oarecare, să zicem, pe un an, contractul actual privind livrarea”, a spus Putin la întâlnirea cu conducătorii departamentelor de profil ale unor țări străine și organizații internaționale în cadrul forumului ”Săptămâna energetică a Rusiei”.

AIP „Rossia segodnia” este partener informațional al ”Săptămânii energetice a Rusiei”.

Tematic

Ce a declarat Putin despre prețurile mondiale la petrol
Tagurile:
gaze, contract, Ucraina, Rusia


Știrile Zilei