07:35 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Prim-ministrul Maia Sandu, la întrevederea cu misiunea FMI

Maia Sandu spune de ce au venit experții FMI la Chișinău

© Photo: Guvernul Republicii Moldova
Economie
Sa primesc un link scurt
157 0 0

O echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional se află în vizită de lucru în Republica Moldova. Aceștia au avut prima discuție cu membrii Guvernului.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Experții Fondului Monetar Internațional, aflați în vizită de lucru în Republica Moldova, au discutat cu membrii Guvernului bugetul pentru anul viitor, fiind analizate mai multe propuneri ale Guvernului. Despre aceasta a anunțat premierul Maia Sandu după ședința cabinetului de miniștri.

La Banque mondiale
© Sputnik / Наталья Селиверстова

Potrivit șefului Cabinetului de Miniștri, FMI a apreciat acțiunile Guvernului de a ajusta deciziile luate de guvernul anterior, precum și ritmul de promovare a reformelor.

„Experții FMI au apreciat acțiunile noastre de corectare a deciziilor proaste ale Guvernului precedent și au apreciat că am reușit foarte repede să ne mișcăm și să prezentăm cele două evaluări”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit premierului, această vizită a reprezentanților FMI la Chișinău este una de documentare și nu va fi semnat niciun acord. De asemenea, Maia Sandu spune că sunt planificate discuții cu reprezentanții societății comerciale și ai societății civile cu privire la politica fiscală.

Echipa de experți FMI, condusă de Ruben Atoyan se va afla în țara noastră până pe 8 octombrie.

Tematic

Inflația, peste prognoza BNM: Legătura dintre scumpirea alimentelor și acordul cu FMI
Tagurile:
Buget, Maia Sandu, misiune FMI


Știrile Zilei