03:13 19 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Economie
Sa primesc un link scurt
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (61)
127 0 0

Economia moldovenească demonstrează în ultima perioadă o anumită creștere, însă aceasta este asigurată cu precădere de sfera consumului, a declarat în studioul Sputnik expertul în economie Veaceslav Ioniță.

Chișinău, 25 nov – Sputnik. Motorul principal al creșterii economiei moldovenești rămâne consumul, consideră economistul Veaceslav Ioniță. Caracterizând situația din economia moldovenească, expertul a opinat că aceasta reprezintă o ”creștere fără dezvoltare”.

”Bunicul meu avea o expresie – ”iaz de ploaie”. Anume cu asta putem compara creșterea economică din contul consumului. Este ploaie – este și iazul, nu-i ploaie – iazul seacă. Creșterea fără dezvoltare mai poate fi comparată cu niște spice care cresc foarte înalte, dar sunt goale în interior”, a menționat Ioniță.

Totodată, anul acesta creșterea a fost asigurată și de domeniul construcției care a arătat anumite rezultate.

”Eu mi-aș dori foarte mult ca acele semne de creștere care se observă astăzi să aibă continuare iar economia moldovenească, care încearcă de aproximativ un an și jumătate să iasă din recesiune, să înceapă cu încetul să crească. Aș vrea, dar deocamdată nu văd unde în altă parte, în ce domenii, ar fi acele semne de creștere”, a menționat Ioniță.

Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (61)

Tematic

Ion Chicu a ajuns la Londra: Mesaj privind dezvoltarea economiei naționale
Igor Dodon, întrevedere cu agenții economici din regiunea transnistreană - Video
Tagurile:
consum, dezvoltare, creștere, economie


Știrile Zilei