11:15 11 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Economie
Sa primesc un link scurt
113 0 0

Guvernul amână cu încă două luni reluarea procesului de atragere a investitorilor străini în Moldova prin acordarea cetățeniei naționale. Decizia a fost votată în ședința Cabinetului de miniștri.

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Executivul a prelungit cu două luni moratoriul pentru programul de dobândire a cetățeniei prin investiții. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, consideră că acest instrument necesită o evaluare suplimentară.

"Având în vedere că până în prezent nu a fost inițiată o evaluare a programului de dobândire a cetățeniei prin investiții pentru a putea lua decizia finală în privința acestuia se propune prelungirea moratoriului privind acordarea cetățeniei prin investiții pentru o perioadă de două luni începând cu 20 decembrie 2019", a explicat ministrul Usatîi.

La rândul său, și premierul Chicu a vorbit despre necesitate unei expertize care să arate tabloul clar al acestui proiect. În iulie, Legislativul a instituit un moratoriu de patru luni pentru acest program.

Ministrul Economiei de atunci, Vadim Brînzan, motiva prin multiplele neclarități pe care le avea, dar și prin  necesitatea de a schimba unele norme legale.

Programul, instituit în timpul guvernării democrate prevedea posibilitatea obținerii cetăţeniei moldovenești prin contribuția cu cel puţin 100 de mii de euro la Fondul de dezvoltare durabilă sau printr-o investiție directă de 250 de mii de euro în domeniile de dezvoltare strategică. Ultimele date statistice arată că până la instituirea moratoriului, prin acest program, au fost acordate trei cetățenii.

Tematic

Acordarea cetățeniei Republicii Moldova prin investiții, aproape anulată
Tagurile:
program, Investiții, investitii, cetățenie, cetatenie


Știrile Zilei