16:49 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
Economie
Sa primesc un link scurt
78 0 0

Întreprinderile din sistemul de furnizare a gazelor naturale din Republica Moldova urmează să fie eficientizate, astfel încât consumatorii să beneficieze de servicii de calitate. Despre asta a discutat șeful ”Moldovagaz” și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 14 ian - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și președintele consiliului de administrare ”Moldovagaz”, Vadim Ceban, au vorbit, astăzi, despre securitatea energetică a țării. Oficialii au trecut în revistă rezultatele activității companiei din anul trecut, situația privind semnarea acordului cu Gazprom și interconectare cu operatorul din Ucraina.

”Am salutat faptul că în pofida tuturor impedimentelor legate de problema tranzitului gazelor prin Ucraina, precum și a numeroaselor speculații că Moldova nu va avea gaze în anul curent, au fost întreprinse toate măsurile și minimizate toate riscurile astfel încât țara noastră să fie asigurată cu gaze naturale pe viitor”, a mai scris pe pagina sa de Facebook Igor Dodon.

La rândul său, Vadim Ceban a reiterat faptul că urmărește modernizarea și eficientizarea întreprinderilor din sistemul de alimentare cu gaze, astfel încât cetățenii să beneficieze de servicii de calitate.

”Căutăm soluții viabile și de durată pentru a optimiza bugetele și cheltuielile întreprinderilor din sistem. Acest lucru este unul primordial, noi conștientizăm faptul, că mărimea tarifelor influențează direct competitivitatea economiei Republicii Moldova și nivelul de viața a cetățenilor. Am reiterat faptul că vom depune toate eforturile pentru a asigura cetățenii țării cu gaze naturale și servicii de calitate”, a punctat președintele consiliului de administrare al ”Moldovagaz”.

Un subiect aparte a vizat tarifele pentru consumatorii finali, care, în opinia președintelui Dodon, nu trebuie majorate, ci dimpotrivă, dacă există posibilitatea, să fie micșorate.

Tematic

Cât plătește „Moldovagaz” pentru gazele rusești: Prețul a scăzut în 2020
Tagurile:
gaze naturale, Moldovagaz, Vadim Ceban, Igor Dodon


Știrile Zilei