10:55 23 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.60
  • USD16.66
  • RUB0.22
  • RON4.03
  • UAH0.59
Economie
Sa primesc un link scurt
20110

Numărul exportatorilor de fructe și legume în Rusia ar putea crește cu 200 de firme. Despre asta a anunțat ministrul Agriculturii, Ion Perju, după discuțiile cu șeful Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară a Federației Ruse, Serghei Dankvert.

CHIȘINĂU, 16 – Sputnik. Lista exportatorilor de fructe și legume în Federația Rusă ar putea crește cu 200 de companii noi. Ministrul Agriculturii, Ion Perju, și șeful Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară a Federației Ruse, Serghei Dankvert, au abordat subiectul în cadrul celui de-al 12-lea Forum global pentru alimentație și agricultură (GFFA), ce se desfășoară la Berlin.

”Am agreat extinderea mutuală a listelor de exportatori, am stabilit mecanismul clar de extindere cu peste 200 companii exportatoare din Republica Moldova până la finele lunii ianuarie curent.”, a mai scris pe pagina sa de Facebook ministrul Perju.

Oficialii au convenit să elaboreze un mecanism de coordonare directă a acțiunilor comune ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Rosselhoznadzor. Mai mult, oficialii ruși au propus suport pentru creșterea capacităților instituționale ale ANSA.

Tematic

Undă verde pentru export: Iată câți agricultori moldoveni respectă rigorile impuse de UE
Tagurile:
rusia, Dankvert, Ion Perju, fructe, legume, export

Știrile Zilei