16:33 04 August 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.67
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Economie
Sa primesc un link scurt
248 0 0

Ministrul Economiei și cel al Agriculturii au fost convocați în ședință de premierul Ion Chicu pentru a analiza problemele din sectorul zootehnic.

CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Premierul Ion Chicu a convocat într-o ședință conducerea ministerelor Economiei și Agriculturii pentru a discuta problemele cu care se confruntă producătorii din sectorul zootehnic. Oficialii au vorbit despre impactul cotei TVA de 20 la sută asupra dezvoltării sectorului zootehnic, problemele cu care se confruntă producătorii la exportul produselor, dar și despre pierderile sectorului din cauza lipsei unei infrastructuri de certificare a producției animalieră.

Pe de altă parte, reprezentanții sectorului zootehnic au solicitat susținerea Guvernului pentru promovarea exportului, asistență financiară, dar și o politică de protejare a producătorului local.

„Sunt sigur că pot fi identificate modalități de administrare fiscală capabile să crească competitivitatea sectorului zootehnic autohton. Rog să vă implicați activ în elaborarea propunerilor pentru politica fiscală și să țineți cont că acestea trebuie să fie definitivate și puse în aplicare începând cu 1 ianuarie 2021. Între timp, vom găsi măsuri pe termen scurt care vor susține producătorii autohtoni”, a adăugat Chicu. 

Prim-ministrul a solicitat, de asemenea, intensificarea procesului de acreditare a laboratoarelor de testare a produselor de origine animalieră și identificarea mijloacelor financiare pentru acestea.

Tematic

Ședință la Executiv: Toți primarii din țară, chemați la Guvern
Tagurile:
Zootehnie, Ministerul Agriculturii, Ministerul Economiei, Guvern, Ion Chicu


Știrile Zilei