11:26 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Economie
Sa primesc un link scurt
20901

După ce a prezentat raportul activității celor 100 de zile a Guvernului, premierul Ion Chicu a răspuns la întrebările jurnaliștilor. Una din ele s-a referit la creditul acordat de Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Republica Moldova va primi un împrumut de la Federația Rusă pentru implementarea proiectelor de infrastructură din țară. 

 Ion Chicu
© Sputnik / Miroslav Rotari

Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu după prezentarea raportului de activitate pentru cele 100 de zile de la numirea în funcție.

Șeful Executivului a precizat că se poartă negocieri privind alocarea împrumutului rusesc, în special în ceea ce privește rata dobânzii.

„Reținerea este de partea rusă. Ei trebuie să urmeze o procedură pentru rectificarea bugetului. Eu nu văd niciun risc în ceea ce privește proiectele de reabilitare a infrastructurii rutiere legate de acest credit. Vor fi banii”, a menționat Ion Chicu.

Amintim că, în noiembrie 2019, președintele Igor Dodon anunța că Republica Moldova ar putea primi de la Federația Rusă 500 de milioane de dolari pentru proiecte de infrastructură.

Tematic

Șeful Comisiei de la Veneția la Chișinău: Ce a discutat Chicu cu Buquicchio
Tagurile:
Federația Rusă, împrumuturi externe, Bani împrumutaţi, Credit


Știrile Zilei