15:17 12 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Economie
Sa primesc un link scurt
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (89)
178 0 0

Anterior președintele Igor Dodon a declarat că datoria pentru gazele naturale a Tiraspolului față de Gazprom nu va fi plătită de Chișinău.

CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Șeful Moldovagaz a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre datoriile față de concernul rus Gazprom.  

„Cât privește partea stângă a Nistrului, noi spunem că acel care a format aceste datorii trebuie să găsească resurse pentru acoperirea lor. Această datorie este asociată cu Tiraspoltransgaz, este datoria regiunii transnistrene”, a declarat Vadim Ceban. 

Cât privește malul drept al Nistrului, există un mecanism de reglementare, a menționat șeful Moldovagaz. 

„Suntem în proces de elaborare a lui. Cred că în viitorul apropiat vom veni cu un concept concret în fața Guvernului. De ce este important acest lucru? Pentru că și Gazpromul, și Guvernul vor trebui să găsească soluții la aceste probleme la nivel de acționari”, a explicat Ceban. 

El a atras atenția că există numeroase motive care au dus la acumularea acestei datorii. Pentru unele există mecanisme de luare a deciziilor, dar nu există resurse, iar pentru altele din contra - există resurse, dar nu există mecanisme.

„În orice situație vom elabora un document, pentru că avem multe ordine, inclusiv la nivelul comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică”, a remarcat președintele Moldovagaz. 

Mai devreme președintele Igor Dodon a declarat că Chișinăul nu va acoperi datoria pentru gazele naturale a Tiraspolului față de Gazprom. Datoria malului stâng al Nistrului depășește cifra de 6 miliarde de dolari, iar cea a malului drept constituie 0,5 miliarde. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (89)

Tematic

Moldovagaz și Gazprom au semnat un contract adițional privind livrarea gazelor
Tagurile:
moldovagaz, datorii, Gazprom


Știrile Zilei