17:14 12 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Economie
Sa primesc un link scurt
2551 0 0

Expertul în domeniul imobiliar Petru Oleinic a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre modificările care s-au produs în ultima perioadă pe piața imobiliară.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. O perioadă îndelungată, principalii cumpărători de spațiu locativ în Moldova erau concetățenii noștri plecați la muncă peste hotare. Pentru unii, singurul scop al plecării era de fapt să câștige bani pentru locuință. Acești oameni reveneau de regulă acasă, imediat ce reușeau să acumuleze suma necesară. Unii cumpărau imobile în Moldova cu intenția de a reveni cândva în țară, atunci când vârsta nu la va mai permite să muncească. Alții însă vedeau în achiziționarea de locuințe singura posibilitate de a investi cumva banii câștigați. Acum însă tendințele s-au schimbat, a menționat expertul în domeniul imobiliar Petru Oleinic.

”În ultima perioadă s-a redus factorul cumpărătorului străin, mai exact, al concetățenilor noștri care muncesc peste hotare. Acum, principala masă a cumpărătorilor sunt oamenii care își câștigă banii aici, în țară. Sunt cei care muncesc, au un venit stabil, însă nu au suficienți bani pentru a-și aduna de un apartament și de aceea iau credite”, a explicat Oleinic.

Potrivit expertului, creditele ipotecare au devenit extrem de populare în ultima perioadă și au ajuns printre factorii care influențează considerabil piața imobiliară. Dacă băncile vor rămâne pe aceleași poziții în privința unei creditări ipotecare active și dacă valuta va rămâne relativ stabilă, atunci pe piața imobiliară nu se vor produce niciun fel de cutremure de genul unei creșteri explozive sau căderii prețurilor la apartamente. Prețurile pe piața imobiliară sunt destul de stabile în ultimii trei-patru ani, a menționat Oleinic.

Piața imobiliară ar putea fi laută cu asalt de moldovenii reveniți acasă? Ce spun experții>>>

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Piața imobiliară pe vreme de criză: Prețurile au crescut ușor, oamenii vor case la pământ
Agent imobiliar: Cum va afecta coronavirusul prețul locuințelor din Chișinău
Tagurile:
Moldova, apartamente, cumpărător, piața imobiliară


Știrile Zilei