16:18 26 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.77
  • RUB0.22
  • RON4.01
  • UAH0.59
Economie
Sa primesc un link scurt
5310

Federația Rusă a decis prelungirea termenului la exporturile fără taxe vamale ale mai multor categorii de mărfuri moldovenești pe teritoriul Rusiei. Președintele Dodon oferă detalii.

CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Președintele Igor Dodon a anunțat că, în urma înțelegerii la care a ajuns cu președintele rus Vladimir Putin, Guvernul Federației Ruse a adoptat pe 27 iunie o hotărâre prin care a prelungit termenul exporturilor fără taxe vamale ale mai multor categorii de mărfuri moldovenești pe teritoriul Rusiei, până la 31 decembrie.

”Aceasta se referă la legume și fructe proaspete, struguri, semințe de floarea soarelui, conserve și produse vinicole. Datorită prelungirii regimului de comerț preferențial, producătorii și exportatorii noștri de produse agricole și agroindustriale vor economisi de la 300 până la 500 de milioane de lei, ceea ce este deosebit de important în condițiile restabilirii treptate a economiei naționale după criza pandemică”, a precizat Dodon.

Totodată, șeful statului a subliniat că hotărârea Guvernului rus este salutată de agenții economici din Moldova, iar conducerea țării își exprimă recunoștință pentru ”un nou pas amical, care va contribui la consolidarea parteneriatului strategic dintre țările noastre”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Brînzan, despre exporturi și „Carte Verde”, în cadrul vizitei la Bruxelles - detalii
Conservele, vinurile și fructele vor fi exportate în Federația Rusă fără taxe: Detalii
Importuri duble față de exporturi: Ce mărfuri oferă Moldova și ce cumpără de la alții
Tagurile:
Dodon, taxe, export

Știrile Zilei