22:24 27 Octombrie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.03
  • RUB0.22
  • RON4.13
  • UAH0.60
Economie
Sa primesc un link scurt
72 0 0

Transportatorii se plâng că acum se confruntă cu probleme grave, printre care: concurența neloială, abuzul organelor de control, costul autorizațiilor, restituirea accizelor, achitarea impozitelor în avans și piața de asigurări care nu este una liberalizată.

CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu a avut o ședință online cu un grup de conducători ai asociațiilor de transportatori.

Direcția Comunicare și Protocol al Guvernului Republicii Moldova anunță că reprezentanții transportului de mărfuri, pasageri și taximetrie au vorbit despre problemele grave pe care le întâmpină în sectorul lor de activitate, printre care: concurența neloială, abuzul organelor de control, costul autorizațiilor, restituirea accizelor, achitarea impozitelor în avans și liberalizarea pieței de asigurări.

În plus, transportatorii au solicitat și modificarea unor aspecte în actele normative și legislative care ar putea exclude barierele ce le periclitează și blochează activitatea. Dat fiind faptul că criza pandemică a dus la scăderea cu aproape 50% a activității transportatorilor în ultimele 5 luni, aceștia solicită și suport financiar.

Premierul Ion Chicu
Premierul Ion Chicu

Ion Chicu a declarat că, în măsura în care este posibil, Executivul va încerca să găsească soluții optime de depășire a dificultăților pe care le confruntă sectorul transportatorilor.

„Știu că reprezentați unul din sectoarele cele mai afectate de pandemie. Dar trebuie să identificăm împreună soluții și facilități fiscale care ar reduce concurența neloială și transportul ilicit. Pentru că vă încadrați în categoria companiilor care au avut de suferit din cauza pandemiei, puteți beneficia de cele 60% din volumul taxelor aferente salariilor. Mai mult, statul subvenționează și dobânda la credite”, a menționat prim-ministrul.

Premierul a dispus crearea unui grup de lucru din care vor face parte reprezentanți ai transportatorilor și ai instituțiilor abilitate: „Pe 18 august vom face o primă ședință a grupului de lucru. Sarcina acestuia va fi de a examina și avansa pe fiecare subiect propus de Dvs.”, a spus premierul.

Vom menționa că luni agricultorii din sud-estul țării au organizat o acțiune de protest la care au cerut ajutoare financiare de la stat pentru a putea depăși problemele cauzate de seceta hidrologică și ploile cu grindină.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Ion Chicu, premier, stat, Ajutoare materiale, transportatori

Știrile Zilei