09:02 23 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.60
  • USD16.66
  • RUB0.22
  • RON4.03
  • UAH0.59
Economie
Sa primesc un link scurt
45 0 0

Republica Moldova contractează un credit în valoare de 70 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru a atenua impactul pandemiei COVID-19 asupra economiei și sănătății publice.

CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Ministerul Finanțelor anunță printr-un comunicat de presă că a semnat un acord de împrumut în valoare de 70 de milioane de euro cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Creditul va fi folosit pentru a atenua impactul COVID-19 asupra economiei și sănătății publice. O parte din bani va fi alocată pentru a sprijini întreprinderile mici și mijlocii, iar alta va fi direcționată către sectorul sănătății. 

Potrivit instituției, 40 milioane euro vor fi oferite pentru achiziția, în cadrul procedurilor de urgență, a echipamentelor medicale și materiale consumabile, reabilitarea și transformarea unităților medicale, precum și „pentru expertiza suplimentară întru asigurarea măsurilor de răspuns de urgență la COVID-19”.

Celelalte 30 de milioane de euro vor fi oferite în calitate de suport pentru IMM-uri. Cu ajutorul acestor bani va fi oferită finanțare pentru capital circulant și nevoile de investiții ale IMMM-urilor afectate de criză, ajutându-le să păstreze locuri de muncă viabile. 

„Atenuarea efectelor COVID-19 asupra sănătății populației Republicii Moldova și asupra economiei naționale rămâne în continuare o prioritate a Guvernului”, a menționat vicepremierul și ministrul Finanțelor Sergiu Pușcuța. 

La rândul său, guvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Rolf Wenzel, a declarat că este vital ca țările membre ale CEB să-și sporească capacitățile de răspuns, deoarece COVID-19 continuă să aibă un impact foarte mare asupra economiei și societății.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, bani, împrumut

Știrile Zilei