18:58 25 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.29
  • USD17.48
  • RUB0.23
  • RON4.37
  • UAH0.62
Economie
Sa primesc un link scurt
55 0 0

Șeful guvernului rus a subliniat că Rusia consideră dezvoltarea UEE drept o prioritate incontestabilă.

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Rusia speră la o interacțiune eficientă între Republica Moldova și Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) după alegerile prezidențiale din țară. Acest lucru a fost declarat de către premierul Federației Ruse, Mihail Mișustin, la o reuniune a Consiliului Interguvernamental Eurasiatic.

"Sperăm că, în urma rezultatelor recentelor alegeri prezidențiale, colegii noștri din Republica Moldova vor continua interacțiunea constructivă cu UEEA. Vreau să spun că Rusia consideră dezvoltarea UEEA drept o prioritate incontestabilă", a spus Mișustin.

Potrivit prim-ministrului rus, ”interacțiunea de integrare în cadrul UEEA se bazează pe principiile pragmatismului, pe aspirația comună către o dezvoltare stabilă a economiei, pe îmbunătățirea climatului investițional, pe conducerea cu succes a afacerilor și, prin urmare, vizează asigurarea creșterii veniturilor oamenilor și a nivelului lor de trai în toate statele Uniunii ".  "Acestea sunt morivele pentru care Uniunea Economică Eurasiatică a fost înființată în urmă cu cinci ani", a menţionat Mișustin.

La ședința Consiliului interguvernamental eurasiatic a participat și prim-ministru Republicii Moldova, Ion Chicu.  Moldova a căpătat statut de observator în UEE la summitul din 14 mai 2018 de la Soci, decizia liderilor statelor membre fiind unanimă.  În cadrul Memorandumului de cooperare dintre Comisia Economică Euroasiatică și Republica Moldova din 3 aprilie 2017, a fost înființat un grup de lucru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Glaziev, despre importanța statutul de observator al Moldovei în cadrul UEEA
Prin ce avantajează Moldova statutul de observator în UEEA
Tagurile:
UEEA, cooperare, Moldova, Mihail Mișustin

Știrile Zilei