12:01 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Economie
Sa primesc un link scurt
9210

În viitorul apropiat, Camera de Comerț și Industrie a Federației Ruse intenționează să introducă un nou serviciu public, care va face posibilă obținerea online a certificatelor care permit desfășurarea activităților economice interne și externe.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. În viitorul apropiat, Camera de Comerț și Industrie din Rusia va introduce un nou serviciu public - un ghișeu unic în domeniul activității economice externe. Acesta prevede obținerea unui certificat de origine a mărfurilor după efectuarea unei solicitări online. Informația a fost prezentată de vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie din Rusia Vladimir Padalko în cadrul videoconferinței Moscova - Minsk - Bișkek - Chișinău - Nur-Sultan, dedicat consecințelor economice ale pandemiei de coronavirus.

"Camera de Comerț și Industrie eliberează certificate de origine a mărfurilor de tipul "A", fără de care este imposibil să desfășoare activități interne și externe. Acum, antreprenorul va putea primi astfel de servicii online contactând prin intermediul comitetului său ghișeul unic ", a explicat Padalko.

Vicepreședintele CCI a subliniat că acest serviciu online va fi disponibil pentru toți antreprenorii.

„Cred că această veste va încânta comunitatea de afaceri a Uniunii Economice Eurasiatice și precum și cea din întreg spațiul CSI”, a spus el.

Potrivit acestuia, mai întâi, noul serviciu se va referi la export, apoi la import, iar apoi sistemul va fi adus la o performanță care-i va permite antreprenorului să simtă cu adevărat că nu are nevoie să treacă prin milioane de instanțe și să obțină documentele necesare pentru a activa. 

Padalko a îndemnat antreprenorii să-și apere interesele și să caute soluții la problemele lor prin intermediul camerelor de comerț și industrie.

El a atras atenția asupra faptului că toate camerele de comerț de pe teritoriul Federației Ruse și CSI sunt o unitate integrală pentru sprijinirea afacerilor.

Videoconferința Moscova - Minsk - Bișkek - Chișinău - Nur-Sultan, dedicată consecințelor economice ale pandemiei noului coronavirus se desfășoară în cadrul Forumului Economic Internațional al statelor membre CSI „CSI - 30 de ani”.

Participanții la forum discută întrebări importante: cum se va schimba economia în perioada post-pandemică, este posibil să se depășească consecințele negative ale pandemiei, la ce se așteaptă oamenii de afaceri de la stat și care sunt vectorii pentru dezvoltarea cooperării industriale și economia digitală în CSI?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ciocoi, la reuniunea interguvernamentală a statelor UEEA
Tagurile:
surprize, CSI, UEEA, Antreprenori

Știrile Zilei