22:33 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Economie
Sa primesc un link scurt
80610

Expertul economic a explicat în studioul Sputnik Moldova cum pot aduce venituri restricțiile și lockdownul.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Pandemia de coronavirus care durează deja de un an nu doar că secătuiește forțele populației și duce la stări a depresive, ci afectează grav și economia. Sunt însă și dintre cei care au reușit să se îmbogățească pe fundalul pandemiei de coronavirus - expertul economic Viorel Girbu a vorbit despre acest aspect în studioul Sputnik Moldova.

"În primul rând, au avut câștiguri probabil cei care vând medicamente. Anume ei sunt asociați în primul rând cu pandemia, cu toate aceste evenimente. Cererea de medicamente a crescut, a existat o dinamică în acest domeniu", a menționat economistul.
„Un loc profitabil nu rămâne niciodată neocupat” - acest principiu este pe deplin aplicabil condițiilor unei economii de piață.

"Pandemia a afectat toate domeniile economiei, cineva ar putea obține profit în acest an sau în anul viitor. Criză înseamnă întotdeauna redistribuire - cineva care și-a prognozat prost afacerea poate ajunge într-o situație neplăcută. Aceștia au fost scoși de pe piață, locul lor îl vor ocupa alții ", a explicat Gîrbu.

”Vor supraviețui doar cei mari și puternici – anume astfel de structuri de business din lume nu falimentează, ci acumulează venituri în condiții de criză”, este sigur expertul.

"Studiile făcute în străinătate menționează că în timpul pandemiei au avut de câștigat oamenii de afaceri mari. Iar cei cu afaceri medii și mici au dat faliment. Mai ales într-o țară precum Moldova. Ar trebui să ne așteptăm la probleme serioase. Vor fi în câștig în țara noastră în primul rând investitorii străini. Ei se vor simți mai confortabili și își vor extinde influență în Moldova ", a conchis interlocutorul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce se va întâmpla cu economia Moldovei în cazul unui lockdown
Tagurile:
Îmbogățire, coronavirus, pandemie, Moldova, economie

Știrile Zilei