10:08 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.49
  • USD17.99
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Economie
Sa primesc un link scurt
94 0 0

Comisia Europeană a aprobat un plan de relansare economică de 600 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Banii vor fi redirecționați în diferite domenii importante, cum ar fi infrastructură, educație, administrație publică, justiție și combaterea corupției.

CHIȘINĂU, 2 iunie - Sputnik. Cele 600 de milioane de euro, aprobate de Comisia Europeană pentru Republica Moldova, vor fi folosite în următorii trei ani, în promovarea investițiilor care stau la baza unei redresări durabile și incluzive a economiei naționale, după criza provocată de pandemia de COVID-19.

Planul se bazează pe cinci piloni de bază: managementul finanțelor publice și guvernanță economică, economie competitivă, comerț și IMM-uri, infrastructură, educație, reforma statului de drept și justiție. Reprezentanții Uniunii Europene au precizat că prin acest plan va fi dezlănțuit potențialul economic neexploatat al Moldovei în beneficiul cetățenilor săi.

"Republica Moldova se află la o răscruce de drumuri, iar planul de redresare economică al UE constituie un efort fără precedent de a ajuta țara pe drumul său spre redresare și de a conduce o agendă ambițioasă de reformă, în interesul cetățenilor săi. În cele din urmă, acest plan ilustrează puterea asociației noastre și solidaritatea de a lupta împreună cu pandemia COVID-19", a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

De la începutul pandemiei de COVID-19, Uniunea Europeană a oferit Republicii Moldova peste 127 de milioane de euro pentru a ajuta țara să facă față șocului inițial al crizei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Euro crește din nou: Iată cursul valutar stabilit pentru astăzi de BNM
Cursul valutar BNM pentru 31 mai: Ce se întâmplă cu euro și dolarul
Tagurile:
UE, bani

Știrile Zilei