03:52 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Tabletă

Cum se încearcă combaterea așa-zisei propagande ruse cu ajutorul falsurilor

© Sputnik / Александр Кряжев
Editorialist
Sa primesc un link scurt
Nicu Goncear
46711

Unele agenții de presă încearcă să lupe cu ajutorul unor falsuri împotriva așa-zisei propagande ruse

Agenția internațională de presă și radio Sputnik-Moldova nu va intra în polemică cu un site care a scris o știre falsă, învinuind portalul nostru de dezinformare. Respectivul portal ne impută că în informația publicată de site-ul nostru, luni, 19 februarie, la ora 6:42, cu titlul ”Declarație încurajatoare a Chișinăului în dosarul transnistrean”, am fi comis o eroare pe care respectiva agenție o încadrează în așa-zisa propagandă rusă. 

Nici de această dată nu vom da numele acestei media care ne-a distrat cu ”profesionalismul” autorului acestui fake. În speță, cel care a semnat materialul, ce se presupune a fi de analiză, a afirmat plin de sine că noi, în știrea noastră, care citează în întregime un comunicat de presă emis de Guvernul de la Chișinău în urma întrevederii premierului moldovean Pavel Filip cu Secretarul General al OSCE, ambasadorul Thomas Greminger, am fi scris că ultimul ar fi declarat că ”OSCE va sprijini Republica Moldova privind retragerea trupelor ruse din regiunea Transnistria”. 

De ce este interzisă difuzarea emisiunilor din Rusia>>>

Invităm salariatul site-ului respectiv și cititorii acestui portal să mai vadă o dată textul publicat de Sputnik Moldova, pe data de 19 februarie, la ora 6:42, cu titlul ”Declarație încurajatoare a Chișinăului în dosarul transnistrean” și să ne indice unde este această frază: 

De asemenea, îl invităm pe acest ”profesionist” să facă o comparație între textul scris de Sputnik și cel publicat pe site-ul oficial al Guvernului și să ne spună care este diferența: 

Repetăm, nu polemizăm cu autorul materialului care ne-a înveselit cu „profesionalismul” său și îndrăznim să înaintăm o întrebare – cine se ocupă de fapt cu dezinformarea?

Un mic sfat acestui ”profesionist”: nu ești sigur, nu te angaja în depășire, te-ai murdărit pe mâini – spală-te și pune gunoiul într-un plic, iar când te vei poticni de el, să-ți evaluezi ”fapta”. 

Tagurile:
propagandă rusă, știri false, dezinformare, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei