23:51 12 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Editorialist
Sa primesc un link scurt
105341

Suntem tot mai aproape de dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. De ce?

Pentru că garnitura guvernamentală pe care a propus-o Igor Grosu este una care nu poate fi acceptată de niciun deputat care dorește binele țării sale și nu distrugerea ei de un guvern total incompetent. Vă imaginați un guvern fără niciun profesionist? Dacă nu, atunci priviți lista propusă de Grosu.

Ai impresia că ne profesionismul este criteriul după care au fost selectați. Al doilea, apartenența la rețeaua Soros. Și nu așa niște indivizi care au avut cumva treabă cu aceasta, ci soroisiști convinși, militanți. Acesta este criteriul după care au fost selectați.

Al treilea criteriu este aroganța, deși, de dragul adevărului, trebuie să spunem că unii, care vin din generațiile mai vechi, au cei șapte ani de acasă. Nu și cei din leatul Nataliei Gavrilița, pe care am putut să o vedem cât de obraznică poate fi atunci când a prezentat componența guvernului ei și când le-a cerut deputaților să părăsească incinta Parlamentului. Ea este cireașa de pe tortul lui Grosu.

Prin această componență, Igor Grosu, dar și Maia Sandu profanează ideea de stat, de guvernare. Își bat joc nu doar de deputați, de aleșii poporului, ci chiar de popor. O fi având poporul nostru multe metehne, multe păcate, dar oricum nu merită un astfel de guvern format exclusiv din diletanți.

Acum eu cred că nimeni, nicio fracțiune, cu excepția PAS, nu va vota pentru acest cabinet de miniștri.

Dar dacă e așa, atunci ori Curtea Constituțională va mai da o șansă Parlamentului să instaleze un guvern, ori vom avea alegeri parlamentare anticipate.

Știți, după ce Igor Grosu a prezentat echipa sa de miniștri, nici alegerile parlamentare anticipate pe timp de pandemie nu mă mai sperie. Echipa lui Grosu este mai periculoasă decât pandemia de coronavirus, este mai rea ca molima. Să nu dea Dumnezeu cel sfânt să avem ocazia să ne convingem de asta.  

NOTĂ: Opinia autorului ar putea să nu corespundă cu cea a redacției Sputnik Moldova.

 Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Soros, Igor Grosu, guvern

Știrile Zilei