10:53 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Educație
Sa primesc un link scurt
21930

Ministerul Educației a propus spre dezbateri publice proiectul Instrucțiunii privind organizarea învățământului la distanță pentru copiii cu dizabilități - detalii.

CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. Copiii cu dizabilități severe de văz, de auz, fizice și intelectuale vor putea studia la distanță. Ministerul Educației a elaborat un proiect de document, care a fost publicat pentru dezbateri publice.

Conform proiectului, sunt considerați eligibili pentru școlarizare prin învățământ la distanță copiii cu dizabilități severe care afectează substanțial capacitatea de participare efectivă la procesul educațional și care nu permit școlarizarea copiilor în condiții generale de învățare.

Școlarizarea elevului prin învățământ la distanță se face în baza cererii părinților sau a altor reprezentanți legali, la care se anexează actele care confirmă eligibilitatea școlarizării prin învățământ la distanță.

Este de menționat că autorii au pun un accent important pe tehnologiile informaționale, în procesul de învățare.

”Învățământul la distanță se realizează prin accesarea mijloacelor specifice ale tehnologiilor multimedia și internetului (e-learning) sau altor mijloace care asigură interactivitate”, este menționat în proiect.

Învățământul la distanță reprezintă o formă alternativă de  organizare a procesului educațional, care admite interacțiunea cadru didactic-elev, elev-cadru didactic, elev-elev, elev-elevi la distanță, reflectându-se în finalități, conținuturi, strategii didactice și forme de organizare. Acest proces se va organizeaza prin decizia Organului local de specialitate în domeniul învățământului. Decizia privind școlarizarea copilului cu dizabilități prin învățământ la distanță se va lua după evaluarea complexă a dezvoltării copilului, efectuată de către specialiștii Serviciului raional sau municipal de asistență psihopedagogică, în comun cu profesioniști din domeniile medical și social sau din alte domenii, după caz.

HOMESCHOOLING: În America, educația în familie surclasează școala publică>>>

Finanțarea învățământului la distanță

Acesta include resurse financiare pentru dezvoltarea bazei tehnico-materiale, a echipamentului necesar realizării învățământului la distanță și resurse financiare pentru remunerarea personalului instituției care furnizează învățământ la distanță.

Tematic

Noi metode de învățământ - Iată cum îți poți lua diploma de BAC fără să mergi la școală
Toți părinții trebuie să știe asta: Reprezentantul CMF la ONU, despre educația în familie
Tagurile:
Ministerul Educatiei, copii, educatie, alternativa


Știrile Zilei