16:10 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Elevi, imagine de arhivă

La asta chiar nu s-a așteptat nimeni: Iată ce au făcut elevii moldoveni în Botswana

© Sputnik / Rodion Proca
Educație
Sa primesc un link scurt
137 0 0

Mai mulți elevi din Moldova au obținut rezultate remarcabile la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, care a avut loc în Botswana.

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. O medalie de argint și cinci medalii de bronz au obținut elevii moldoveni în cadrul celei de-a 15-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe pentru Juniori, care s-a desfășurat în perioada 2 – 11 decembrie, în orașul Gaborone, Botswana.

”Medaliat cu argint la acest concurs este Ştefan Nicov, elev al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Bălți. Medaliile de bronz au fost obținute de către Adelina Andrei, Vladimir Purice, Marius Frija, Valerian Mocreac, Victor Șotropa, elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” din orașul Durlești, municipiul Chișinău”, anunță Ministerul Educației printr-un comunicat.

 

Performanță remarcabilă: Luptătorii de stil greco-roman au adus acasă medalii valoroase>>>

Potrivit Ministerului, la ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Științe pentru Juniori au participat 255 de elevi din 47 de țări ale lumii, la competiție fiind admiși doar elevii până la vârsta de 15 ani. Republica Moldova a fost reprezentată de șase elevi și trei profesori.

Tematic

Tema pentru acasă nu va mai fi o sperietoare pentru elevi! Ce propune Ministerul Educației
Premiera anului de studii 2018-2019. Ce surpriză îi așteaptă pe elevi din acest an
Tagurile:
moldoveni, poate, demonstrat, Performanță, elevi


Știrile Zilei