12:51 31 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.94
  • USD17.04
  • RUB0.21
  • RON4.09
  • UAH0.60
Educație
Sa primesc un link scurt
105 0 0

De astăzi, grădinițele din Capitală activează în regim extins, adică de la 07:30 până la 17:30, iar numărul de copii a fost mărit. Modificările au fost făcute de autoritățile municipale la solicitarea părinților.

CHIȘINĂU, 7 sept- Sputnik. Viceprimarul Capitalei Angela Cutasevici a anunțat la ședința operativă a serviciilor municipale că de azi grădinițele activează de la 07:30 până la 17.30. 

Decizia a fost luată după ce mai mulți părinți din Chișinău au protestat săptămâna trecută și au cerut să fie redeschise toate grădinițelor în regim normal. Asta pentru că, din cauza programului redus, părinții nu pot merge la serviciu și riscă să rămână fără locul de muncă.

”În perioada 1-5 septembrie și-au reluat activitatea 511 grupe, dintre care 242 au realizat procesul la distanță, conform metodologiei aprobate prin ordinul ministrului Educației. În prima săptămână, la grădinițe au fost 3 640 de copii din grupele pregătitoare, cu vârsta cuprinsă între 5 ani și jumătate și 6 ani și jumătate și 1 311 copii cu vârsta de 5-6 ani”, a declarat Angela Cutasevici.

A fost extins și numărul de grupe, asta pentru ca mai mulți copii să poată frecventa instituțiile de educație timpurie.

”Vor reveni la grădinițe copiii în 20 de grupe de vârstă pregătitoare, suplimentar la cele care și-au reluat activitatea săptămâna trecută. La grupe de vârstă mare, 5-6 ani, vor fi deschise 241 de grupe și 109 grupe pentru copiii cu vârsta medie de 4-5 ani”, a spus Angela Cutasevici.

În același timp, unele grădinițe vor avea program în cicluri. 

”Din păcate, având un număr extrem de mare de copii în grupe, unele instituții vor organiza procesul educațional în spațiul grădiniței prin alternarea aflării copiilor în grădiniță, peste o zi, peste o săptămână sau din 2 în 2 săptămâni. Acest fapt stârnește nemulțumirea multor părinți, dar reieșind din măsurile impuse nu putem include toți copiii în grădinițe”, a subliniat Angela Cutasevici.

În Chișinău sunt 131 de grădinițe. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cum vor ajunge copiii în siguranță la școală și grădiniță în condiții de COVID-19
Certificate medicale necesare pentru școală și grădiniță – precizarea MSMPS
Tagurile:
copii, grafic, grădinițe

Știrile Zilei