20:39 26 Februarie 2021
În direct
  • EUR21.34
  • USD17.45
  • RUB0.24
  • RON4.38
  • UAH0.63
Educație
Sa primesc un link scurt
160 0 0

Autoritățile Federației Ruse au decis revenirea graduală la studii a studenților cu frecvență la zi. Astfel, studenții moldoveni care studiază în Rusia sunt atenționați să verifice toate modificările făcute în acest sens. 

CHIȘINĂU 18 feb - Sputnik. Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă anunță că autoritățile din această țară au decis să permită revenirea graduală la studii a studenților cu frecvență la zi. Potrivit misiunii diplomatice, decizia privind reîntoarcerea studenților străini în Rusia este adoptată de către Biroul operațional pentru prevenirea importului și răspândirii COVID-19.

Astfel, urmează să se țină cont de situația epidemiologică din țara de origine a studentului, reluarea curselor avia regulate cu Federația Rusă, prezentarea obligatorie a testelor negative la COVID-19, dar și alte aspecte importante. Ulterior, autoritățile ruse vor veni cu detalii suplimentare despre modul în care ar urma se revină studenții la studii. 

În prezent, studenții din Moldova, deopotrivă cu cei din alte state, își continuă studiile de la distanță, pe platforma online, și nu pot reveni în Rusia. În acest context, autoritățile din domeniu vor examina toate nuanțele, iar atunci când vor fi modificate condițiile de intrare pe teritoriul rus, studenții vor fi informați. Totodată, Ambasada a precizat că va informa în mod prioritar despre toate modificările în acest sens. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cele mai bune universități din lume: UTM, lider în Moldova
Tagurile:
anunț, ambasadă, Federația Rusă, universități, studenți

Știrile Zilei