14:35 12 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Educație
Sa primesc un link scurt
145 0 0

Modalitatea de reluare a procesului educațional după vacanța elevilor va fi discutat sâmbătă, la ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău. Despre aceasta anunță primarul Ion Ceban.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Modul de reluare a procesului educațional după vacanță, inclusiv solicitările publice parvenite la adresa primăriei, dar și alte subiecte, vor fi discutate sâmbătă la ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău. Precizările au fost făcute de primarul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook. 

Elevii ar trebui să revină din vacanță în data de 11 mai. Anterior, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a stabilit că organizarea procesului educațional în instituțiile de învățământ va fi decisă de către comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică din unitățile administrativ-teritoriale locale, în funcție de gradul de alertă atribuit localității, în baza indicatorului incidenței la 100 mii populație. Astfel, în localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Roșu, opțiunea va fi instruirea la distanță, cu excepția grădinițelor. 

Totuși, pentru învățământul primar și elevii claselor absolvente (a IX-a, a XII-a, a XIII-a din învățământ seral), precum și pentru elevii din învățământul profesional tehnic antrenați în stagiile de practică și în grupele absolvente, pentru studenții din anii absolvenți din învățământul superior la orele practice, se poate institui instruirea combinată, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

„Elevii fără școală”. Cât de răspândit este homeschooling-ul în Moldova
Elevii din Capitală revin la școală - Iată de când
Tagurile:
lecții, elevi

Știrile Zilei