12:53 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Educație
Sa primesc un link scurt
64120

Din 11 mai, elevii din toate clasele din Capitală revin în băncile școlii. CESP a decis ca procesul de studii să se desfășoare cu prezența fizică a elevilor. 

CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. Primarul Ion Ceban a anunțat pe pagina sa de Facebook că membrii Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică a municipiului Chișinău au dispus ca după vacanța de Paște a elevilor, aceștia să revină la ore cu prezența fizică în sălile de clasă.

„Procesul educațional pentru elevii din clasele I-XII din instituțiile de învățământ primar, secundar și special din municipiul Chișinău, începând cu 11 mai 2021, se organizează cu prezență fizică”, a scris Ion Ceban.

Totodată, și elevii care frecventează centrele extrașcolare, școlile sportive și practică activitatea extrașcolară în instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău vor reveni la ore cu prezență fizică.

Comisia a permis desfășurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori.

„Activitatea centrelor de tineret din municipiul Chișinău se organizează cu prezența fizică a unui număr maxim de 20 tineri. Programele de formare continuă destinate adulților, inclusiv șomerilor, se organizează cu prezență fizică”, a mai scris primarul Capitalei.

CESP a municipiului Chișinău a mai dispus ca numărul de persoane prezente în încăperi să fie stabilit în baza suprafeței sălilor, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Chișinău, pandemie, COVID-19, școli, elevi

Știrile Zilei