23:58 23 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Ambasada SUA în Moldova

Ambasada SUA, în alertă: Atenționare pentru cetățenii americani aflați în Moldova

© Sputnik / Miroslav Rotari
Alegerile 2019: află primul cine învinge
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)
36620

Reprezentanța diplomatică a SUA în Moldova atenționează cetățenii americani aflați pe teritoriul țării noastre în privința eventualității unor acțiuni de protest în contextul alegerilor parlamentare din 24 februarie.

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Ambasada Statelor Unite în Moldova a avertizat printr-un comunicat cetățenii americani aflați pe teritoriul țării noastre să fie precauți în eventualitatea unor proteste care ar putea avea loc în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie. Ambasada recomandă un șir de măsuri de precauția.

”Alegerile parlamentare sunt programate pentru duminică, 24 februarie. Ca și în anii trecuți, după alegeri ar putea avea loc manifestații publice ample. Chiar și demonstrațiile pașnice pot deveni periculoase în orice moment. Acțiunile publice de masă ar putea afecta traficul în oraș”, avertizează Ambasada în comunicat.

Măsuri de precauție:

An acest context, cetățenilor americani li se recomandă să evite zonele în care au loc aceste manifestații. De asemenea, să fie atenți în cazul în care se pomenesc pe neașteptate în apropierea unor întruniri sau acțiuni de protest. Americanii sunt îndemnați să monitorizeze presa locală, să nu iasă în evidență și să fie pregătiți pentru eventuale perturbări ale circulației și blocarea unor drumuri. Totodată, aceștia ar trebui să-și facă propriile planuri de securitate.

Ce l-a întrebat ambasadorul american pe președintele Dodon

Amintim că președintele Moldovei, Igor Dodon, a avut ieri o întrevedere cu ambasadorul american în țara noastră, Dereck J. Hogan. Cei doi au discutat inclusiv aspecte ce țin de alegerile parlamentare din 24 februarie.

În cadrul discuției, ambasadorul american a vrut să afle ce crede președintele Dodon despre posibilele scenarii postelectorale, care ar putea destabiliza situația din țară. Președintele Dodon a ținut să precizeze că o eventuală destabilizare a situației nu este în interesul nimănui.

”Nu știm dacă va fi sau nu, dar înțelegem cu toții că acest lucru nu este în interesul nimănui, pentru că altfel pur și simplu ar putea destabiliza situația din țară”, a declarat Dodon.

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)

Tematic

Cine sunt observatorii care vor monitoriza desfășurarea alegerilor parlamentare în Moldova
Observatorii din partea AIP a CSI sunt pregătiți să monitorizeze alegerile din Moldova
Tagurile:
24 februarie, Moldova, alegeri, cetateni, atentionare, Ambasada SUA


Știrile Zilei