07:13 20 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
alegeri

Militarii Armatei Naţionale îşi exercită dreptul la vot în cadrul alegerilor parlamentare

© Sputnik / Miroslav Rotari
Alegerile 2019: află primul cine învinge
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)
164 0 0

Militarii în termen din toate garnizoanele votează la secţiile de votare din raza de circumscripţie a unităţii în care îndeplinesc serviciul militar.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Militarii Armatei Naţionale îşi exercită astăzi dreptul de vot în cadrul alegerilor parlamentare în Republica Moldova.

Potrivit Ministerului Apărării, militarii în termen din toate garnizoanele votează la secţiile de votare din raza de circumscripţie a unităţii în care îndeplinesc serviciul militar. Conform legislaţiei în vigoare, aceştia votează în baza legitimaţiilor de serviciu.

Studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” îşi exercită dreptul la vot la secţia de votare din cadrul Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, în baza buletinelor de identitate, fiind înscrişi pe lista electorală suplimentară.

Militarii din cadrul Forțelor de Menținere a Păcii dislocaţi în Varniţa, Coşniţa şi Cocieri votează la secţiile de votare din localităţile în care sunt dislocate subdiviziunile din care fac parte.

Militarii prin contract votează la secţiile de votare unde îşi au domiciliul, în baza buletinelor de identitate.

Totodată, ofiţerii şi subofiţerii Armatei Naţionale din contingentul KFOR-10, detaşat în Kosovo votează la sediul Ambasadei Republicii Moldova la Sofia, Bulgaria, pe lista electorală suplimentară, în baza paşaportului de străinătate.

Astăzi, 24 februarie, în Republica Moldova se desfășoară alegerile parlamentare ordinare. Din acest an, scrutinul parlamentar va fi organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională se vor alege 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale se vor alege 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

Tot pe data de 24 februarie 2019, în Moldova este organizat și un referendum consultativ. La acest plebiscit cetățenii vor trebui să se pronunțe dacă sunt de acord cu reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61 și dacă susțin ideea ca poporul să poată revoca din funcție deputații dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile pe care le au.

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)

Tematic

Alegerile din 24 februarie: Ori votăm corect, ori facem pușcărie
Alegerile din 24 februarie: Cum procedăm dacă am completat greșit buletinul de vot
Incredibil: Ce se întâmplă cu buletinele de vot după alegeri
Tagurile:
Referendum, militari, alegeri


Știrile Zilei