08:37 21 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Alegerile 2019: află primul cine învinge
Sa primesc un link scurt
694 0 0

În circumscripția 31 s-a dat o luptă grea între ministrul Economiei, Chiril Gaburici, și deputatul din partea Partidului Socialiștilor din Moldova, Grigore Novac.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Potrivit rezultatelor preliminare anunțate de Comisia Electorală Centrală, după prelucrarea a 100% din procesele verbale,  candidatul Partidului Democrat, Chiril Gaburici a obținut doar 13,18 la sută din voturi, cadidatul Partidului Socialiștilor, Grigore Novac, 38,63 la sută, iar candidatul Blocului Electoral ACUM, Liliana Nicolăiescu 34,74 la sută.

În luptă pentru reprezentarea în parlament a intereselor cetățenilor din sectoarele Ciocana și Râșcani s-au înscris și candidatul Blocului Electoral ACUM, Liliana Nicolăiescu, cel al Partidului ȘOR, Cuznețov Iurii, cadidatul Partidululi Cominiștilor, Igor Grițco și Ilie Crețu, candidat din partea Partidului Liberal.

Este important să spunem că în cazul în care candidatul ales în circumscripţia uninominală a fost ales şi pe lista de partid în circumscripţia naţională, se consideră că a fost ales doar în circumscripţia uninominală şi nu va fi luat în calcul la atribuirea mandatelor în baza listei de partid.

Tematic

Există oare viață după alegeri în Moldova
Ar putea avea loc destabilizări în masă în Moldova, după alegeri? – Opinia politologului
Tagurile:
cursa electorală prezidențială, Chiril Gaburici, rezultate preliminare


Știrile Zilei