16:12 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Заседание Парламента 27.09.2018

Ultimă oră: Zinaida Greceanîi câștigă alegerile în circumscripția Briceni

© Sputnik / Miroslav Rotari
Alegerile 2019: află primul cine învinge
Sa primesc un link scurt
733 0 0

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, candidat în circumscripția 1, Briceni, Zinaida Greceanîi este lider absolut în lupta pentru fotoliul de deputat.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală, după procesarea tuturor proceselor verbale, candidatul din partea Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi este lider. Ea a acumulat 46,18% din voturile alegătorilor.  

În circumscripția numărul 1, Briceni,  s-au înscris în cursa electorală și candidatul Partidului Democrat din Molova, Gnatiuc Mihail, candidatul Partidului ȘOR, Petrașișin Vasilii, cel al Blocului Electoral ACUM, Vladimir Scutari și candidatul Partidului Comuniștilor din Moldova, Anatolii Creciun.

Menționăm că din acest an, scrutinul parlamentar este organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar, într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională se vor alege 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale se vor alege 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

Este important să spunem că în cazul în care candidatul ales în circumscripţia uninominală a fost ales şi pe lista de partid în circumscripţia naţională, se consideră că a fost ales doar în circumscripţia uninominală şi nu va fi luat în calcul la atribuirea mandatelor în baza listei de partid.

Tematic

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, va fi deputat - învinge la Anenii Noi
Înfrângere grea pentru Dorin Chirtoacă: A pierdut în fața candidatului ACUM, Mihai Popșoi
Alegeri parlamentare 2019: Ilan Șor a câștigat detașat în circumscripția Orhei
Chiril Gaburici nu va fi deputat, Grigore Novac învinge în cursa electorală


Știrile Zilei