06:17 07 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Găgăuzia

În Găgăuzia, socialiștii au câștigat cu o majoritate covârșitoare

CC BY 2.0 / Maxence / Welcome to Gagauzia
Alegerile 2019: află primul cine învinge
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)
336 0 0

În autonomia găgăuză majoritatea absolută a alegătorilor a votat pentru socialiști, atât pe liste de partid, cât și pe circumscripții uninominale.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Majoritatea alegătorilor din autonomia găgăuză au votat pentru Partidul Socialiștilor. La ora 8.00, conform rezultatelor procesării a 94% din buletinele de vot, în Găgăuzia 83,73% din numărul alegătorilor și-au dat votul pentru PSRM. Pe locul doi, cu un mare decalaj, se află Partidul Democrat cu 6,03%, urmat de Partidul „Șor” cu 3,84%.

Candidații socialiștilor au obținut victorie și în circumscripțiile uninominale. Pe circumscripția electorală Comrat majoritatea voturilor au fost pentru Aleksandr Suhodolski, iar în raioanele Ceadâr Lunga și Vulcănești  - pentru Fiodor Gagauz.

Potrivit rezultatelor alegerilor din Găgăuzia, PSRM a obținut aici cel mai bun rezultat al său dintre toate raioanele. În acest context, pe locul doi se situează raionul Taraclia, unde pentru socialiști au votat 80,34% din numărul alegătorilor.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a adresat către locuitorii autonomiei cu un cuvânt de mulțumire pentru susținerea candidaților Partidului Socialist, informează site-ul gagauzinfo.md.

„Astăzi m-am convins că poporul găgăuz este înțelept. El nu poate fi cumpărat, el nu se vinde. Îi felicit pe Aleksandr Suhodolski și Fiodor Gagauz pentru victoria lor convingătoare. Lor le revine o mare responsabilitate”, a menționat Vlah.

Noaptea trecută activiștii PSRM au sărbătorit la Comrat victoria candidaților în circumscripțiile electorale din Găgăuzia cu focuri de artificii și o paradă a automobilelor pe care fâlfâiau drapelele Găgăuziei și Partidului Socialiștilor.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)


Știrile Zilei