01:32 31 Martie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.17
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.65
Alegerile 2019: află primul cine învinge
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)
93710

Comisia Electorală Centrală respinge acuzațiile despre pretinsa fraudare a alegerilor parlamentare din 24 februarie. Potrivit membrilor CEC, asemenea acuzații fac parte din categoria aberații.

CHIȘINĂU, 25 feb– Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a reacționat la unele informații apărute în unele surse media despre o pretinsă fraudare a alegerilor parlamentare din 24 februarie prin ștampilarea buletinelor de vot.

”Fiind contactați membrii biroului electoral al secției de votare nr.25/5 Chișinău, aceștia au informat că se află în procesul de numărare a buletinelor de vot și de totalizare a rezultatelor. Conform procedurilor electorale, pe buletinele de vot neutilizate se aplică ștampila „Anulat”, iar ulterior demarează activitățile privind numărarea buletinelor”, se menționează într-un comunicat al CEC.

Potrivit procesului-verbal de totalizare a rezultatelor votării la alegerile parlamentare de duminică, în secția de votare nr.25/5 Chișinău au participat la alegeri 725 de cetățeni cu drept de vot. Acestui birou electoral i-au fost distribuite 5444 buletine de vot, destinate pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ, neutilizate au rămas 2544 de buletine de vot și, respectiv, pe acestea a fost aplicată ștampila „Anulat”.

O altă secție de votare - nr.1/40 – unde la fel unele surse media spun că ar fi fost fraudate alegerile, nu există în realitate.

Membrii Comisiei Electorale Centrale vor prezenta, începând cu ora 12:00, rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare și referendumului consultativ din 24 februarie.  

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)

Tematic

Previziuni postelectorale: Fără alegeri anticipate, guvernare cu o majoritate confortabilă
Exclusiv: Când își va începe activitatea Parlamentul ales la 24 februarie
Tagurile:
CEC, rezultate preliminare, referendum, alegeri parlamentare


Știrile Zilei