09:44 23 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Alegerile 2019: află primul cine învinge
Sa primesc un link scurt
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)
510 0 0

Observatorul din partea Comisiei Electorale Centrale a Rusiei și-a spus opinia cu privire la desfășurarea alegerilor din 24 februarie în Moldova.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Alegerile parlamentare din Moldova s-au desfășurat fără perturbări și fără încălcări majore, la unele secții electorale s-au format cozi, deoarece, din cauza unor încetiniri a rețelei de Internet, sistemul de verificare a listei alegătorilor a avut unele dificultăți de funcționare, a comunicat pentru RIA Novosti membrul CEC a Federației Ruse, Evgheni Koliușin.

„Totul s-a desfășurat liniștit, alegătorii au fost pasivi, prezența la vot a fost mai mică de 50%. Nu s-au înregistrat încălcări majore”, a conchis Koliușin.

Acesta a mai menționat că sistemul de verificare a cetățenilor în lista alegătorilor a funcționat fără întreruperi,  însă încet, din care cauză la unele secții de votare s-au format cozi.

Deputații în Parlamentul Republicii Moldova sunt aleși pentru patru ani. Pentru prima dată, alegerile s-au desfășurat conform sistemului electoral mixt: 50 de persoane pe liste de partid și 51 pe circumscripții uninominale. Prezența la urne, potrivit datelor preliminare, a fost de circa 50%. Un prag minim de participare la vot nu a existat.

Pentru partide, pragul electoral este de 6%, iar pentru blocurile electorale – 8 %.

În buletinele de vot au fost incluse 14 partide și un bloc electoral. Lupta principală s-a dat între Partidul Socialiștilor care pledează pentru o cooperare mai strânsă cu Rusia și Uniunea Economică Eurasiatică, Partidul Democrat aflat la guvernare și blocul de dreapta ACUM care pledează pentru eurointegrare.

Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)

Tematic

Socialiștii nu exclud că în Moldova ar putea avea loc alegeri anticipate
Ultima oră: Noi rezultate preliminare, 99,44% - PSRM mai câștigă un mandat
Previziuni postelectorale: Fără alegeri anticipate, guvernare cu o majoritate confortabilă
Tagurile:
Moldova, alegeri, Rusia, CEC, observator


Știrile Zilei