07:31 04 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Alegerile 2019: află primul cine învinge
Sa primesc un link scurt
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (212)
60010

O nouă componență a Cabinetului de Miniștri va fi stabilită de coaliția majoritară care urmează să fie creată în noul Parlament.

CHIȘINĂU, 27 feb – Sputnik. Guvernul Republicii Moldova rămâne funcțional până la învestirea unui nou Executiv. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Pavel Filip în cadrul primei ședințe de Guvern de după alegerile parlamentare din 24 februarie.

Filip a explicat că Guvernul pe care îl conduce va avea puteri depline până la validarea de către Curtea Constituțională a rezultatelor alegerilor și mandatelor de deputat.

”Până la confirmarea legalității alegerilor și validarea mandatelor de deputat, Guvernul este funcțional și are depline puteri”, a declarat Filip.

După ce vor fi validate rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie și până la formarea unui nou Executiv, în Moldova vom avea un Guvern în exercițiu cu puteri limitate.

”Muncim în continuare, avem multe lucruri de făcut. Nu este cea mai ușoară perioadă așa că nu avem timp de odihnă”, a declarat premierul.

Cinci miniștri și un vicepremier, împreună cu premierul Pavel Filip, au candidat pe listele Partidului Democrat și în circumscripții uninominale la alegerile parlamentare din 24 februarie. Patru dintre cei șapte membri ai Guvernului care au participat la alegeri au acces în Parlament. Este vorba de premierul Pavel Filip, ministrul de Interne Alexandru Jizdan și cel al Agriculturii, Nicolae Ciubuc, aleși în funcția de deputat în circumscripțiile uninominale și  ministrul Culturii, Monica Babuc, care a acces în Parlament pe lista PD.

Vor fi sau nu suspendați din funcție Filip și Candu - Ce spune legea>>>

Mandatele acestora în funcția de deputat urmează să fie validate de Curtea Constituțională. Până atunci, ei vor participa la ședințele Guvernului.

O nouă componență a Cabinetului de Miniștri va fi stabilită de coaliția majoritară  care urmează să fie creată în noul Parlament.

Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (212)

Tematic

CEC a anunțat când își vor primi mandatele noii deputați
Lista celor 101 deputați care au acces în Parlamentul Republicii Moldova
Numărătoarea inversă a început: Când intră în drepturi deputații aleși la 24 februarie
Tagurile:
Filip, alegeri, Parlament, Guvern


Știrile Zilei