12:26 12 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.21
  • USD17.34
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.74
Spital

Din 1 iulie, se schimbă procedura de achitare a concediilor de boală

© Sputnik / Сергей Пятаков
Sănătate
Sa primesc un link scurt
1233 0 0

Începând cu 1 iulie, CNAS va stabili şi va achita indemnizaţia pentru incapacitatea temporară de muncă conform informaţiilor parvenite de la instituţiile medicale.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Conform modificărilor operate în legislaţia națională, începând cu 1 iulie 2019, Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) va stabili şi va achita indemnizaţia pentru incapacitatea temporară de muncă conform informaţiilor parvenite de la instituţiile medicale.

În acest context, la CNAS a avut loc o şedinţă de lucru cu reprezentanţii instituţiilor bancare pentru a găsi o soluţie pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă. Prestatorii de servicii de plată şi-au expus părerea referitor la posibilităţile de plată a indemnizaţiilor pentru incapacitatea temporară de muncă, ţinând cont de particularităţile activităţii băncilor.

Directorul general al CNAS, Valentina Buliga, şi-a exprimat speranţa că discuţia avută va ajuta instituţia pe care o conduce să găsească o formulă potrivită cum să achite beneficiarilor indemnizaţia pentru incapacitatea temporară de muncă.

Tematic

Medicina în Moldova. Pentru a intra într-un spital de stat plătim o taxă de intrare
În spitalele din Moldova vor fi introduse noi taxe pentru pacienți
Important pentru moldovenii care vor să se trateze gratis în spitale
Tagurile:
CNAS, concediu, bolnav


Știrile Zilei