17:43 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
Sănătate
Sa primesc un link scurt
323 0 0

Nutriționistul Galina Bartașevici a explicat cât de periculoasă este carnea roșie și cât de mult poate dăuna sănătății.

BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Gastroenterologul și nutriționistul Galina Bartașevici a povestit cât de periculoasă este carnea roșie și cât de mult poate fi consumată fără a dăuna sănătății. Despre acesta scrie portalul E1.RU, transmite RIA.

Carnea roșie conține cancerigeni, deci trebuie consumată în cantități limitate, a spus medicul. Potrivit acesteia, norma zilnică a acestui produs nu depășește 70 de grame, iar maximul săptămânal este de jumătate de kilogram.

Bartașevici a spus că carnea este o proteină străină, iar nu ai puțin dăunătoare este atunci când o prăjiți - din cauza stresului termic ridicat și a prezenței uleiurilor vegetale.

„Iată si cancerigeni, un aliaj al unei proteine ​​coagulate care are un rol străin, provoacă celule gastro-intestinale cu un risc ridicat de oncologie”, a explicat nutriționistul.

Ea ne îndeamnă să coacem carnea, tocană, dar în niciun caz nu o aducem la forma unei cruste prăjite gras. În plus, metodele de gătit pe jumătate coapte sunt, de asemenea, periculoase - tartrul și friptura cu sânge.

Tagurile:
oameni, Carnea, periculos, nutritionist


Știrile Zilei