00:12 31 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Sănătate
Sa primesc un link scurt
516 0 0

Oficial, de ieri seara până astăzi numărul celor confirmați cu infecția COVID-19 a rămas neschimbat – 231 de cazuri.

CHISINAU, 29 mart – Sputnik. În cadrul briefingului de presă pe care l-a susținut în dimineața zilei de astăzi, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că până în această dimineața, în Republica Moldova avem confirmate 231 de cazuri de infecție. Dar a precizat ministrul, sunt mai mulți suspecți cărora li se fac testele și, în acest caz, numărul celor bolnavi ar putea să crească.  

Din cele 231 de cazuri confirmate, 58 sunt de import, iar 173 cu transmitere locală.

Veronica Dumbrăveanu s-a referit și la starea de sănătate a pacienților.

Numărul persoanelor care actualmente sunt confirmate cu COVID-19 și sunt tratate la spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă este de 126. Dintre aceștia, 91 sunt în stare de gravitate medie și 35 – stare satisfăcătoare.

La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii sunt 14 copii și cinci maturi, care sunt cu gravitate medie, dar și cu stare satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Republican sunt spitalizate 15 persoane: 13 cu evoluție gravă și 2 – medie.

În Spitalul Clinic Republican Pentru Copii E. Coţaga este internată mama unui copil, care se află acum în stare satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost activizată atât Clinica nr. 1, cât și Clinica nr. 2 și la momentul actual sunt 41 de persoane confirmate cu COVID-19. Starea acestora este satisfăcătoare.

Ministrul Sănătății a precizat că spitalul din Bălți și cel din Căușeni deja primesc pacienți suspecți cu COVID-19. La momentul actual avem persoane cu statut de suspecți, dar rezultatele testelor de laborator urmează să stabilească câți dintre aceștia sunt pozitivi, a precizat ministrul.  
Tagurile:
pacienți, suspect, Suspecţi, COVID-19


Știrile Zilei