09:51 13 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.90
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.64
Sănătate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1350)
714321

Astăzi, după ședința de lucru avută cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că 15 mai este ultima zi a stării de urgență, care nu va mai prelungită după această zi.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. "Pe data de 15 mai se va finaliza starea de urgență. Nu intenționăm să extindem această stare de urgență, respectiv, după aceasta vor reveni la serviciu în regim normal și Parlamentul și alte instituții", a declarat premierul.

El însă a precizat să ridicarea stării de urgență nu înseamnă că vor fi ridicate absolut toate restricțiile. Unele drepturi, cum ar fi cel la întruniri, vor fi restricționate în continuare.  

"Totodată, după cum puteți urmări și din presa internațională, marea majoritate a statelor continuă să mențină regimuri speciale în ceea ce privește carantina, dreptul la adunări și altele. Este absolut necesar să menținem aceste reguli, să nu ne expunem pericolului deoarece primejdia aferentă acestei pandemii nu a trecut", a declarat Ion Chicu.

El a făcut referință la pronosticurile unor specialiști care susțin că ar putea veni al doilea val a epidemiei de Coronavirus. Chicu spune însă că acest fapt încănu este sigur și s-ar putea ca Republica Moldova să nu se confrunte cu acest al doilea val de Coronavirus.

Chicu a precizat să o eventuală reîntoarce a pandemiei sau o creștere a numărului de cazuri depistate cu COVID-19 va impune autoritățile să vină cu restricții foarte dure.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1350)
Tagurile:
Urgență, starea, Ion Chicu

Știrile Zilei